2022. május 24., kedd

Fehér varjúháj......Sedum album...../25mag/ NÖV.-183 - Jelenlegi ára: 590 Ft


 
"Sedum album"
Leírás
Elterjedése, élőhelye
Szinte egész Európában, továbbá Kis-Ázsiában, a Mediterráneumban és Szibériában is szabadon nő. Jellegzetesen sziklalakó növény; a Kárpát-medencében a sziklahasadék- és sziklagyepek állandó eleme, de a száraz lejtőkön is gyakori.
Jellemzői
Gyökérzete közvetlenül a talaj színe alatt, nem ritkán a csupasz sziklafelszínen ágazik szét. A talajon elfekvő, sűrűn elágazó és legyökerező szárain dúsan fejlődnek 10– 15 cm magasra felálló hajtásai. Kis, hengeres-tojásdad, gyakran pirosas árnyalatú, pozsgás levélkéi szórtan állnak. Apró, csillag alakú, fehér vagy világos rózsaszín virágai bogernyőben nyílnak. Virágkocsánya a lomb fölé emelkedik. Termése csillag alakban szétálló tüszőtermés, 3– 5 mm hosszú csúccsal.
Életmódja
Közepes fényigényű évelő. A talaj mésztartalmára nem érzékeny; a szilikátos kőzeteken és a mészkövön növő sziklagyepekben egyaránt előfordul. A levélkék könnyen letörnek, a lepottyant levelek könnyen meggyökereznek. Fagytűrő. Rovarok porozzák be.
Tőosztással, dugvánnyal és magról is jól szaporítható.
Felhasználása
Az egyik legigénytelenebb és egyúttal leghálásabb, kertészeti célra termesztett varjúhájféle. Talajtakaró kerti évelőként sziklakertekbe vagy vékony talajú, napsütötte helyekre ültetik. Hatékonyan ültethető a tavasszal virágzó hagymások fölé, hogy azok elnyíltával is takarja a talajt. Május végétől júliusig, seregesen virágzik.
KIS SEGÍTSÉG VIDEÓVAL:
1 ADAG 25 MAGOT TARTALMAZ!
KELLEMES KERTÉSZKEDÉST!
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  
 
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁSOD, SZERETETTEL VÁRLAK MÁSKOR ÉS MÁS TERMÉKEMNÉL IS!


Jelenlegi ára: 590 Ft
Az aukció vége: 2022-05-25 03:22 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése