2018. április 27., péntek

Crosman Vantage Nitro Piston erős gázrugós légpuska, távcsővel (4,5mm) - Jelenlegi ára: 55 000 Ft

A Crosman legnépszerűbb gázrugós puskája. Az egyik legjobb ár-érték arányú csőletörős puska. A fa tus színét és kidolgozását sajnos nem adják át a fotók, de szerintem nagyon jól sikerült. A végén lévő kis gumizás segít a visszarúgást elnyelni. Az eszköz megjelenésére nem lehet kifogásunk. Rendelkezik fénygyűjtős nyílt irányzékokkal, amivel precízebb célzás valósítható meg. Kapunk hozzá saját márkás, hagyományos szálkereszttel rendelkező távcsövet, egy Center Point 4X32-eset, imbuszkulccsal, szerelékekkel, lencsevédővel.  
 A puska gázrugós működésű, tehát nem spirálrugó működteti, hanem egy inert (általában nitrogén) gáz tartalmú zárt dugattyúban nyomjuk össze a gázt csőletöréskor. Ennek a gázkeveréknek a rugalmas expanziója nyomja előre a dugannyút elsütéskor. Ez a működés számos előnnyel bír a hagyományos rugóval szemben:  
-70%-kal halkabb
-Kisebb a visszarúgása, sokkal kevésbé vibrál, mint a hagyományos rugó (emiatt pontosabb is lesz)
-A gázrugós pusáknál a teljesítény nem függ a hőmérséklettől, a hagyományos rugó keményedik és a rugót kenő kenőzsír állaga  is megváltozik a hőmérséklet csökkenésével
-A rugó anyaga fárad, a lövéstulajdonságok és az rugóerő megváltozhatnak egy idő után, a gázrugónál ez nem áll fenn
-Ha a gázrugó felhúzva marad 1-2 napig az sem probléma, ellentétben a hagyományos rugóssal amit nem szabad úgy hagyni
-Átlagban 50-60%-kal gyorsabb elsütés, ami növeli a pontosságot
-A gázrugós puskák általában könnyebbek 
-Életideje magasabb a gázrugónak
Gyakorlatban a gázrugós puska működtetése ugyan olyan, mint a hagyományos rugósé: letörjük a csövet, beletöltjük a lövedéket, visszacsapjuk a csövet és mehet a móka. A biztosító mechanizmusa nem automata.
A puska árához képest pontos, nekem a legjobb szórást a JBS Exact Heavy adta. Nem ajánlom WD40-nel és hasonlókkal olajozni, mert csőletörés után a dugattyúűrben az összesűrített levegő hőmérséklete a nagy nyomás miatt több 100-1000° C -os is lehet, ami begyújtja a nem megfelelő kenőanyagot. Megfelelő fegyverolaj használatakor is előjön a jelenség, de ott csak pár tíz lövés erejéig kicsit hangosabb lesz a puska és füstöl a cső elsütéskor, ami megszokott jelenség. A tényleges gyulladáskor viszont berobban a kenyőanyag ami nagyot szól és tönkreheteti a puskát, a balesetveszélyről nem is beszélve. A jelenség neve a "dieseling" ami egyébként minden erős rugós puskánál előjöhet, nem csak ennél, ha nem fegyverolajat használunk.  
Világ szinten egy elismert légpuska 5-ből 4, 5-5-ös átlagértékelései vannak még ott is, ahol már 70-100ember értékelte. Saját tapasztalat alapján is ajánlani tudom mindenkinek.
Tulajdonságai:
-torkolati sebesség: 300m/s
-működés: csőletörős
-kaliber: 4, 5mm
-tömeg: 2990g
-hossz: 1150 mm ebből csőhossz: 480mm
Csomag tartalma:
-A puska
-4X32-es centerpoint távcső szerelékkel, lencsevédővel, imbusszal
-Használati utasítás
A szállítás nagyjából 5-7 munkanap. A fegyvert Lengyelországból szállíttatom futárszolgálattal, így a csomag útja folyamatosan követhető a futárszolgálat honlapján.
Ha a fegyverhez kell lövedék, távcső/red dot, tisztító szett, olaj vagy akármilyen kiegészítő, akkor azt is a fegyverrel együtt tudom küldeni. Árak megegyezés szerint.  
Számlázási infó: a számla lengyel eredetű

Jelenlegi ára: 55 000 Ft
Az aukció vége: 2018-05-18 16:00 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése